Elérhetőségünk

Nyíregyházi
Vasvári Pál Gimnázium
OM azonosító: 033654
4400 Nyíregyháza
Kiss Ernő utca 8.
Tel: 42/311-920
e-mail: nyhvpg[ ]gmail.com

  Fenntartó: 

Nyíregyházi Tankerületi Központ
4400 Nyíregyháza
Sóstói út 31/b.
Tel.:42/795-315
e-m
ail: nyiregyhaza[ ]kk.gov.hu

Térkép

"Vasvári Pál Gimnáziumért" Alapítvány

 

A befizetett adó 1%-ával kérjük, támogassák iskolánk alapítványát

"Vasvári Pál Gimnáziumért" Alapítvány adószáma: 18790122-1-15

Köszönjük! 

Vasvári Diáksport Egyesület

  A Vasvári Diáksport 
Egyesület adószáma:
18807778-1-15
Köszönjük a támogatásokat! 

Euroexam online jelentkezés

Digitális Témahét

No Para Egyesület

Orosz vendég az iskolában
 
A Budapesti Orosz Kulturális Központ munkatársa, Alina Urazbekova volt iskolánk vendége, aki Oroszország hagyományairól, kultúrájáról tartott nagyon érdekes órákat, orosz nyelven. Az eseményről a Kölcsey Tv is beszámolt. A riport az alábbi linken látható.
 
Labdarúgó sikerek
Idén is megrendezésre került a Zrínyi Kupa futsal felkészülési torna fiúk és lányok részére. Mindkét nemben Vasváris siker született, a Zrínyi, a Kölcsey és a Wesselényi csapatát előztük meg. GRATULÁLUNK!
 
Méltóképpen emlékezett Nyíregyháza a forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján
Méltóképpen emlékezett Nyíregyháza az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján. A keddi koszorúzás-sorozatot követően szerdán a Váci Mihály Kulturális Központban tartották az önkormányzati ünnepséget, ahol a Vasvári gimnázium diákjai adtak ünnepi műsort Rácz István tanár úrra emlékezve.
 
Országos döntőben az oroszosok
Lakiteleken rendezték meg az orosz nyelvi verseny országos döntőjét, ahová a versenyzők közül a legjobb tíz csapatot  hívták meg a szervezők. A vasvárisok a tavalyi siker után ismét képviselhették a keleti régiót.  A csapat tagjai voltak: Kenéz Lilla 12. C, Holik Édua és Németh Gréta 11. D, felkészítő tanáruk Viraszkó Szilvia tanárnő. A versenyzőket köszöntötte a szervező Tolsztoj Társaság tiszteletbeli elnöke, a Magyar Országgyűlés alelnöke, Lezsák Sándor, aki elismeréssel szólt a diákok tudásáról.
 
 
Haditorna Verseny
Idén is megrendezésre került az Országos Haditorna megyei selejtezője, ahol iskolánk három csapattal képviselte magát. A 11. testnevelés tagozatos osztályra épülő Baksa-boys csapata (Tikász Ádám, Kerezsi Marcell, Popovics Arion, Pauliska László) megnyerte a versenyt, így ők képviselhetik a megyét a jövő májusban megrendezésre kerülő országos döntőn. A Tesi kommandó a harmadik helyen végzett (Kertész Kevin, Gura Zsombor, Krajnyák Zsolt, Szekfű Zsadány Valter), míg a V.K.A csapata (Kozsla Dávid, Doránt Dominik, Nardai Nataniel, Nagy Balázs) a 6. helyet szerezte meg. Gratulálunk!
 
Pályaválasztási Kiállítás 2019
Iskolánk idén is részt vett a Continental Arénában megrendezett „Dönts jól, jövőd a tét” elnevezésű Pályaválasztási Kiállításon. A 2 napos rendezvényen a megye általános iskolás diákjai tájékozódhattak a középiskolai továbbtanulási lehetőségekről.
 
Operakaland
Az idei tanévben is folytatódik a komolyzenét, azon belül is az operákat népszerűsítő programsorozat. Mikó Gyöngyi és Puskás Bernadett tanárnők szervezésében 2019. október 10-én 100 Vasváris diák utazott Budapestre az Erkel színházba, ahol Erkel Ferenc Hunyadi László című operáját nézték-hallgatták meg. A három felvonásos, sztárszereplőket is felvonultató előadás nagy sikert aratott, nem mindennapi rendhagyó énekórai élményt adott a fiataloknak. Reméljük, a következő tanévekben újra lesz lehetőség hasonló fantasztikus élmények részesévé válni.
 
Tapasztalatok a 8. osztályos matematika felvételiről
 
Iskolánkban rendhagyó, az intézmények közötti tudásmegosztást szolgáló előadást, illetve szakmai fórumot tartottunk a nyíregyházi és a megyében tanító matematika szakos általános iskolai tanárok részére. A két mesterpedagógus előadó, Kropog László a Vasvári Pál Gimnázium és Sánta József a Zrínyi Ilona Gimnázium tanárai sokéves, a központi felvételi  javítása során gyűjtött tapasztalataikat osztották meg az általános iskolai pedagógusokkal.
Reméljük, hogy a megbeszélés segíti majd a nyolcadikos tanulók jobb felkészítését a januári központi felvételire. Szeretnénk ebből a műhelymunkából hagyományt teremteni. Köszönjük a kollégák érdeklődését!
 
 
Október az iskolai könyvtárak nemzetközi hónapja
A VPG iskolai könyvtára az idén is pályázatot hirdet 9. évfolyamos tanulók számára.
  • Miért szeretek olvasni? vagy
  • Miért nem szeretek olvasni? címen
Meggyőző érveléseiteket egy oldal terjedelmű írásban várom, megfelelő külalakkal!
A legjobb írások szerzői könyvutalványt kapnak.
Beadási határidő: 2019. október 25. iskolai könyvtár, ahol bővebb információt is kaphattok.
A könyvtár nyitvatartása:
H:  7:30 – 12:30 és 13:00 – 14:00
K:  7:30 – 13:00
Sz: 7:30 – 13:00
Cs: 7:30 – 12:30 és 13:00 – 14:00
P:  9:00 – 12:30
 
dr. Huba Péterné tanárnő
 
Szalagavató 2019. - VPG

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

Találatok 41 - 50 / 77
PageRank Kereső optimalizálás