Elérhetőségünk

Nyíregyházi
Vasvári Pál Gimnázium
OM azonosító: 033654
4400, Nyíregyháza
Kiss Ernő utca 8.
Tel: 42/311-920
e-mail: nyhvpg[kukac]gmail.com

Térkép

"Vasvári Pál Gimnáziumért" Alapítvány

 

A befizetett adó 1%-ával kérjük, támogassák iskolánk alapítványát

"Vasvári Pál Gimnáziumért" Alapítvány adószáma: 18790122-1-15

Köszönjük! 

Vasvári Diáksport Egyesület

  A Vasvári Diáksport 
Egyesület adószáma:
18807778-1-15
Köszönjük a támogatásokat! 

Euroexam International

No Para Egyesület

Digitális Témahét

Fenntarthatósági Témahét 2018

Egészségnap a Vasváriban
Egészségnap a Vasváriban
2018.03.05.
Egészségnapot szerveztek a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnáziumban.

Az iskola csapata a SOTE versenyén a legjobb száz csapat között, a 3. fordulóba jutva kapta a program összeállítását - feladatként.

A rendezvényen a gimnázium diákjai és tanárai részt vehettek egészségügyi szűréseken, megismerkedhettek a cukorbetegség okaival és az egészséges táplálkozás fontosságával is. A vállalkozó kedvűek kipróbálhattak totót, társasjátékozhattak és prevenciós vetélkedőkön is összemérhették tudásukat.

A verseny ezen szakaszában az egèszségnap sikeressége dönti majd el, hogy ki kerül a  budapesti döntőben részt vevő  36 csapat közé.

Forrás: hellonyiregyhaza.hu 

 
A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja – irodalmi pályázat


Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata idén nyolcadik alkalommal hirdetett irodalmi pályázatot középiskolás diákok számára a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából.

Szabadon választott irodalmi műfajban olyan pályamunkákat vártak, amelyek megemlékeznek a kommunizmus áldozatairól, vagy tisztelegnek azok előtt, valós eseményt dolgoznak fel, vagy véleményt, érzelmet fejeznek ki, üzenetet fogalmaznak meg az utókor számára.

Összesen 38 munkát küldtek a nyíregyházi diákok, a beérkezett pályaműveket háromtagú zsűri értékelte.

A péntek délelőtti ünnepélyes eredményhirdetésen hat díjat adott át a legjobbaknak dr. Ulrich Attila alpolgármester, valamint egy különdíjat Tomasovszki Anita, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatója.

A legjobb, díjazott pályamunkák:

Vígh Erika Mária és Bátyi Erik: Csak egy szürke hétköznap  – 1. helyezett
Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium. Felkészítő tanáruk: dr. Czakóné Vark Rita

Bordás Bernadett: A Nap és a Hold – 2. helyezett
Nyíregyházi SzC, Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma. Felkészítő tanára: Listvánné Huszti Judit

Czakó Anna: Porcelánbabák – avagy a történet amelyet sohasem mondhattam el – 3. helyezett
Nyíregyházi Krúdy Gyula gimnázium; Felkészítő tanárai: Hegyiné Zsíros Csilla és dr. Czakóné Vark Rita.

Tóth Szilvia: A kommunizmus áldozatai (vers) – 4. helyezett
Nyíregyházi Krúdy Gyula gimnázium; Felkészítő tanára: Bányai Zoltán

Maklári Eszter: Boldognak lenni – 5. helyezett
Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium; Felkészítő tanára: Csabainé Kocsis Szilvia

Sallai Anna: Arcok, amelyeket sosem felejtek   – 6. helyezett
Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium; Felkészítő tanára: dr. Czakóné Vark Rita

Különdíjas: Somos Zsuzsanna Sára: Ég a gyertya…ég
Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium; Felkészítő tanára: Martinovszkyné Kondrák Margit.

A díjazottak elismerő oklevelet és értékes könyvutalványt vehettek át. Az 1-3. helyezett diák 30, 25 és 20 ezer Ft, a 4-6. helyezett pályázó 10 ezer Ft értékben. A könyvtár különdíjként egy könyvcsomagot ajánlott fel.

Forrás: http://kolcseytv.hu/a-kommunizmus-aldozatainak-emleknapja-irodalmi-palyazat/

 
Csuhébál a Vasvári Pál Gimnáziumban – Felújításra fordítják a bevételt
 A hagyományokhoz híven, megtartotta jótékonysági bálját a Vasvári Pál Gimnázium. Az idei évben a Csuhébál nevet kapta, amit jól mutatott a dekoráció és a régi tárgyakat szemléltető kiállítás. A bál bevételét egy természetismereti tanterem felújítására fordítja az iskola.

 Hétvégén tartotta hagyományos jótékonysági bálját a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium. Idén, tematikája miatt a Csuhébál elnevezést kapta a rendezvény. A Sóstói Múzeumfalu közreműködésével számos ehhez illeszkedő dekoráció és kiállítás várta a résztvevőket. Az eseményen dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár is részt vett, aki elmondta, hogy mindig szívesen tér vissza volt középiskolájába.

Óriási örömmel érkeztem ide, hiszen hazajöttem. Mikor jöttem, gondolkodtam, hogy mit is jelenleg nekem a Vasvári Pál Gimnázium és azt hiszem, hogy minden érték, amit én képviselek, azt itt tanultam meg. Nagyon nagy öröm, hogy olyan iskolába járhattam, ahol a képességeket felismerték és ezt támogatták, segítették. Toltak előre folyamatosan és nem volt olyan lehetetlen dolog, amit az itteni pedagógusok ne tudtak volna megoldani.

– tette hozzá dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár.

Ebben az évben több mint 300 vendég érkezett a bálra, különlegessége az volt, hogy két osztály is a rendezvényen tartotta osztálytalálkozóját, a tanári kar pedig teljes létszámmal képviseltette magát.

A bál mindenképpen fontos a közösség építése szempontjából. Úgy gondolom, hogy tanárok, jelenlegi és volt vasváris diákok szülei, volt vasváris diákok találkozási helye lehet egy-egy egy ilyen alapítványi bál.

A bál minden évben egy előadássorozattal indul, ahol fellépnek diákok, de a tanári kar is készül meglepetésként egy vidám, színes produkcióval. A szülők elmondták, nagyon szívesen jönnek el minden évben az iskola jótékonysági báljára, fontosnak tartják az intézmény támogatását és nem utolsó sorban a közösség összekovácsolódását. 

Szeretnénk az iskola támogatásával kapcsolatban a szándékunkat kifejezni ezért nagyon fontosnak tartottuk, hogy eljöjjünk erre a bálra és a jó hangulat, amit fontosnak tartunk.

– mondta el Takács Szabolcs.

Az iskola az idei évi bevételt a kémia terem felújítására költi, új vezeték rendszert és burkolatot kap, új laborasztalok kerülnek kialakításra, valamint olyan eszközöket szereznek be melyeket a biológia, kémia tagozatos diákok tanulókísérlet során tudnak majd használni.

Kanócz Rita

Forrás: www.nyiregyhaza.hu 


 
Alapítványi Csuhébál 2018

2018. február 10-én nagysikerű Csuhébált tartottunk a Vasvári Pál Gimnáziumban.

Egy kis ízelítő az Alapítványi Bálról…

 

 
Az Irodalmi Rádió pályázatot hirdetett...
Az Irodalmi Rádió pályázatot hirdetett, amelyben az ország legjobb diák költőjét és íróját keresték. A Magyar Boglárka, a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium 11. A osztályos tanulója a 15-18 évesek kategóriájában a 2017-es év Diák Írója díját nyerte el. Gratulálunk a díjhoz!
  
 
Újra megvédte bajnoki címét a leány röplabda csapat

Debrecenben rendezték meg az összevont V-VI. korcsoportos Diákolimpia Országos Döntőt. A Vasvári Pál Gimnázium leány röplabda csapata első helyen végzett.

  

Csapattagok: • Sitku Renáta • Fejérvári Panna • Ratkos Petra • Szilágyi Csenge • Tóth Dalma • Pap Dorka • Kundrák Eszter • Szabó Lili • Kujbus Fanni • Karkusz Dominika • Dömsödi Tamara • Móré Gréta.
Edző: • Szekér Lászlóné.  Különdíjas: • Ratkos Petra.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

Találatok 31 - 36 / 36
PageRank Kereső optimalizálás