Elérhetőségünk

Nyíregyházi
Vasvári Pál Gimnázium
OM azonosító: 033654
4400 Nyíregyháza
Kiss Ernő utca 8.
Tel: 42/311-920
e-mail: nyhvpg[ ]gmail.com

  Fenntartó: 

Nyíregyházi Tankerületi Központ
4400 Nyíregyháza
Sóstói út 31/b.
Tel.:42/795-315
e-m
ail: nyiregyhaza[ ]kk.gov.hu

Térkép

"Vasvári Pál Gimnáziumért" Alapítvány

 

A befizetett adó 1%-ával kérjük, támogassák iskolánk alapítványát

"Vasvári Pál Gimnáziumért" Alapítvány adószáma: 18790122-1-15

Köszönjük! 

Vasvári Diáksport Egyesület

  A Vasvári Diáksport 
Egyesület adószáma:
18807778-1-15
Köszönjük a támogatásokat! 

Euroexam online jelentkezés

Digitális Témahét

No Para Egyesület

Nemzetközi Ifjúsági Találkozó Gorlice, Lengyelország 2015. április 29- május 3.
Nagy örömmel fogadtuk azt a hírt, hogy képviselhetjük iskolánkat azon a nemzetközi ifjúsági találkozón Lengyelországban, amit az I. világháború egyik legnagyobb ütközetének, a gorlicei áttörésnek a 100. évfordulójára rendeztek. 

A képek megtekinthetőek itt! 

Kísérőtanárunkkal, Gulyás Anita tanárnővel, valamint az Arany János, a Kölcsey Ferenc, a Krúdy Gyula és a Zrínyi Ilona Gimnáziumnak a tanulóival és tanáraival együtt április 29-én reggel útnak indultunk. A kezdeti izgalom gyorsan elillant, hiszen a buszon szinte azonnal remek hangulat alakult ki. Nem számított, hogy ki melyik iskolából jött, hatalmas beszélgetésbe és nevetésbe kezdtünk.

Megérkezvén Gorlicébe a kellemes élmények sora folytatódott. A lengyel diákokról- akik állandóan velünk voltak és segítettek nekünk- kiderült, hogy igazán barátságosak, viccesek és belevalóak. Az igazi programsorozat április 30- án egy iskolai előadással és foglalkozással kezdődött. Fogadott minket az alpolgármester, szerepeltünk a gorlicei és a lengyel nemzeti televízióban, részt vettünk egy gasztrofesztiválon, valamint résztvevői voltunk a hivatalos állami ünnepségnek.

A legérdekesebb élmény számunkra a gorlicei csata élő rekonstrukciója volt, ahol korhű jelmezekben gyakorlatilag lejátszották a csatát az eredeti helyszínen. A legmeghatóbb pillanat pedig az volt, amikor a sȩkowai hőstemetőben megemlékeztünk a csatában elhunyt katonákra és mécsest gyújtottunk értük. Nagyon különleges volt az a hangverseny is, amit az ünnepségsorozat lezárásaként a Penderecki birtokon lévő koncertteremben tekinthettünk meg. Fiatal zenei virtuózok hangszerelésében Chopin és Beethoven műveket hallgathattunk.
Nyelvtagozatos diákokként a gyakorlatban is megtapasztalhattuk azt, hogy mennyire fontos beszélni legalább egy idegen nyelven. Angolul bárkivel tudtunk kommunikálni, legyen az cseh, szlovák, belga, német vagy lengyel.  Mivel lengyel barátainkkal továbbra is ápoljuk a kapcsolatot, őszintén reméljük, hogy egyre több társunknak nyílik majd lehetősége arra, hogy ilyen csodálatos élményekben részesüljön.

Róka Teodóra-10.C
Túri Cintia-10.C

 
< Előző   Következő >
PageRank Kereső optimalizálás