Elérhetőségünk

Nyíregyházi
Vasvári Pál Gimnázium
OM azonosító: 033654
4400 Nyíregyháza
Kiss Ernő utca 8.
Tel: 42/311-920
e-mail: nyhvpg[ ]gmail.com

  Fenntartó: 

Nyíregyházi Tankerületi Központ
4400 Nyíregyháza
Sóstói út 31/b.
Tel.:42/795-315
e-m
ail: nyiregyhaza[ ]kk.gov.hu

Térkép

"Vasvári Pál Gimnáziumért" Alapítvány

 

A befizetett adó 1%-ával kérjük, támogassák iskolánk alapítványát

"Vasvári Pál Gimnáziumért" Alapítvány adószáma: 18790122-1-15

Köszönjük! 

Vasvári Diáksport Egyesület

  A Vasvári Diáksport 
Egyesület adószáma:
18807778-1-15
Köszönjük a támogatásokat! 

Euroexam online jelentkezés

Digitális Témahét

Fenntarthatósági Témahét 2019

No Para Egyesület

Hírek
Német tematikus napon a vasvárisok
 Iskolánk 10.c osztályos német tagozatos tanulói a Krúdy Gyula Gimnázium által megrendezésre kerülő német tematikus napon vettek részt, ahol számos szórakoztató program keretében közelebb kerülhettek Németország történelmi, kulturális és gasztronómiai érdekességeihez, valamint egy országismereti versenyen megmutathatták tudásukat.

 
Könyvtárhasználati Verseny
A MEGYEI KÖNYVTÁRHASZNÁLATI VERSENYT ISMÉT ISKOLÁNK TANULÓI NYERTÉK MEG!
Ács Vanessza 11/a és Szitár Bence 11/d osztályos tanulók I. helyezést értek el a: "Kerüljünk közelebb Szabolcs-Szatmár-Bereg irodalmi nagyjaihoz!" megyei versenyen, amelyet 2019. március 25-én rendeztek meg a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban.
Felkészítő tanár: dr Huba Péterné.
GRATULÁLUNK!
 
 
Vasváris Napok

Az idén 50 esztendős a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium ének-zene tagozata. Ebből az alkalomból egy héten át számos izgalmas program várta az iskola diákjait.

A Vasváris Napok első délutánján a matematika – fizika – informatika munkaközösség által szervezett Iskolai matematika pontversenyben legeredményesebben teljesítő tanulók díjazására és az osztályok csapatai közötti több fordulós FIZ-TECH  vetélkedő döntőjére került sor. A vetélkedő célja, hogy a megszokottól eltérő keretek között, a digitális világ lehetőségeit kihasználva, szerezzenek diákjaink új információkat, bővítsék eddigi ismereteiket, hasznosítsák tudásukat, tájékozottságukat a matematika, fizika és az informatika területén. 19 csapat kapcsolódott be a vetélkedésbe, s az Internetes fordulóban a legjobban teljesítő 8 csapat jutott be a hétfő délutáni döntőbe. Az interaktív vetélkedőt, a közös játékot a diákok és a tanárok egyaránt élvezték!

     

A vetélkedő előtt két érdekes előadáson vehettek részt az érdeklődők: A matematika és a zene kapcsolata, illetve a Karcsúsodás tuti receptje Einstein által papírra vetve -címmel. Utóbbit Szabó Endre tanár úr ismertette a közönséggel.

A zene és a matematika néha bonyolult, néha tréfás, néha pedig lélekemelő kapcsolatáról tartottak előadást iskolánk pedagógusai. Puskás Bernadett ének-zene szakos tanárnő a zene területén mutatta be a matematikai összefüggéseket, Kropog László matematika szakos tanár pedig a matematikában rejlő zenét mutatta be a Pi- és a Fibonacci-számok sorozatának megzenésítésével.

Az író- olvasó találkozó vendége Nemere István volt.

Természetesen a sport is része volt a rendezvénysorozatnak.

A hétfői Vasvári Röplabda Kupa eredménye:

1. Vasvári

2. Ibrány

3. Wesselényi

A kosárlabda kupán 3 fiú és 3 lány csapat vett részt. A Wesselényi fiú-lány, a Bánki fiú, a Széchényi lány és a Vasvári fiú és lány csapattal. A színvonalas mérkőzések végén mind a fiúknál, mind a lányoknál Vasváris győzelem született!

Labdarúgó tornát is rendeztek. 

 A fiúknál az alábbi eredmény született:

1. Zrínyi

2. Wesselényi

3. Vasvári

4. Kölcsey

 

A lányok eredményei:

1. Vasvári

2. Zrínyi

3. Wesselényi

4. Kölcsey

 Iskolánk első alkalommal rendezett megyei népdaléneklő versenyt. A megmérettetésen 11 általános iskolás, 5 középiskolás szólista, valamint 8 énekegyüttes versenyzett. A zsűri véleménye alapján elmondható, hogy a verseny igen színvonalas volt. A versenyzők nagyon felkészülten jelentek meg. A résztvevők pozitív visszajelzése alapján a szervezők úgy döntöttek, hogy ezt a rendezvényt ezentúl minden évben megrendezik. A középiskolai kategóriában a vasvárisok remekeltek. Egy rendkívül vidám, jó hangulatú Megyei Népdaléneklési Versenyt rendezett a gimnázium ének-zene tagozata a Vasváris Napok keretében, amelyen a város és megye különböző iskoláiból 60 fő vett részt. A zsűri kiemelte értékelésében a rendkívül magas színvonalat, az első, a második és harmadik helyezés mellett minden résztvevő teljesítményét arany vagy ezüst minősítéssel jutalmazta. A szervezők hagyományt kívánnak teremteni e rendezvénnyel, és remélik, hogy a versenyzők közül sokan fogják középiskolai tanulmányaikat a gimnázium ének-zene tagozatán folytatni.

1. Prekopcsák Janka 9. a

2. Borsi Lili 12. a

3. Nagy Lili 10.a 

  Az idei évben is megrendeztük idegen nyelvi szépkiejtési versenyünket. Az első forduló a legjobbjai jutottak a második fordulóba, melyet ünnepi hetünk keretében bonyolítottunk le. Különlegessége volt idei versenyünknek, hogy általános iskolás résztvevőink is voltak: Zelkes, Móriczos, napkori és újfehértói diákok vendégeskedtek nálunk felkészítő tanáraikkal. Szép szereplésük elismeréseképpen valamennyien emléklapot és angol vagy német nyelvű könyvet kaptak ajándékba.

Saját diákjaink közül mindkét nyelvből az első három helyezett kapott oklevelet és könyvutalványt.

 Eredmények német nyelvből:

 I. helyezett: Svéda Szabina 10.A

megosztott II. hely: Nagy Blanka 9.A és Ambrus Katalin 10.C

 

Eredmények angol nyelvből:

 I. helyezett: Fekete Nikolett 11.C

II. helyezett: Zsiros Anikó 10.C

III. helyezett: Karacs Gabriella 9.C

Március 13-án iskolánk tanulói egy igen érdekes és tartalmas előadást hallgattak meg. Az előadás címe: A Vasváritól a Pentagonig. Az előadó Dr. Porkoláb Imre iskolánk egykori tanulója, aki 3 évig Washingtonban, a Pentagonban a NATO és az USA összekötő tisztjeként dolgozott, jelenleg pedig a Nemzeti Fegyverzeti Igazgató kutatásfejlesztésért és innovációért felelős helyettese a Honvédelmi Minisztériumban. Előadásában bemutatta pályája egyes szaka szait, illetve útmutatót adott arra vonatkozóan, hogyan lehet valaki elitkatona és sikeres, jó vezető és stratéga.

A Vasváris Hét legemlékezetesebb eseménye minden bizonnyal a Jubileumi Hangverseny volt. Ötven évvel ezelőtt, csendült fel először a kórus éneke, ugyanis az 1968/69-es tanévben Tarcai Zoltán főiskolai tanár javaslatára indult a zenei képzés a gimnáziumban. Az elmúlt évtizedek alatt a tagozatos osztályokban több mint ezer diák érettségizett.  Sokan közülük énektanárok, énekesek, karvezetők lettek, vagy, ha nem a zenei pályát választották, akkor is a mindennapjaik részévé vált a muzsika. A kórus és az itt tanuló diákok számos elismerést szereztek és ma is gyakran hallhatja őket a közönség a város rendezvényein. A hangversenyen az iskola kórusa mellett fellépett számos egykori ének- zene tagozatos diák is, többek között Drabik Zsuzsa és Molnár Marica magánénekesek, Jenei Judit színművész, Olajos Gábor, Pokol  Miklós, és Mészáros Béla, zenetanárok, Maci Lakatos Zoltán, a Nyitnikék Kórus- Szilágyiné Botos Mária, a  budapesti La Musica Kamarakórus Tomasovszki Katalin, és a vásárosnaményi Liszt Ferenc Vegyeskar Iványi Tamás vezényletével.

 

  A Vasváris Napok záró rendezvényével értéket és hagyományt teremtett a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium tantestülete és tanulóifjúsága, amikor az iskola mellett kopjafát állítottak az iskola névadója, Vasvári Pál halálának 170. évfordulóján. A kopjafát Dániel Péter, a Nyíregyházi Egyetem nyugalmazott tanára, fafaragó és ötvösművész készítette, és Péntek László  aki Erdélyben, Körösfőn Vasvári Pál emlékének ápolója  és Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere mondtak avató beszédet, majd az iskola képviselői mellett több meghívott vendég helyezte el az emlékezés, a tiszteletadás szalagjait és koszorúit.

 
VIVA LA MUSICA!
A gimnázium ének-zene tagozatának jubileumi hangversenyén szólt a gyönyörű ének, megszólaltak csodálatos hangszerek, elhangzottak ünnepi gondolatok, volt nevetés, meghatott csend, tapsvihar, és hozzá az a bizonyos VASVÁRIS HANGULAT !
Köszönjük a fellépőknek az élményt, s a közönségnek, hogy elfogadta meghívásunkat és vendégünk volt ezen az estén!
További képek a Facebookon
 
 
Siker az országos komplex történelmi, honismereti, műveltségi versenyen
A Szakmai Középiskolákért Közhasznú Kulturális Egyesület (SZAKE) a 2018/19-es tanévben  öt témakörben hirdette meg háromfordulós országos komplex történelmi, honismereti, műveltségi versenyét. A megmérettetés utolsó fordulójára 2019. március 9- én került sor Budapesten 119 csapat, 357 tanuló, 75 kísérő tanár és a szakmai zsűri közreműködésével a HM Kulturális Központjában.
A „Magyarország az én hazám” honismereti és műveltségi vetélkedő országos döntőjében a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium diákjai remekül szerepeltek, a második helyen végeztek. A csapat tagjai: Magyar Boglárka 12. A , Szitár Bence 11. D, Bánszky Dániel 10. B osztályos tanulók, felkészítő tanáruk Bányainé Fejes Ilona.
 
Szépen beszélnek
Szép Magyar Beszéd  címmel hirdetett vetélkedőt a Kazinczy- díj Alapítvány-Péchy Blanka emlékére.
Péchy Blanka színművésznőnek 1960-ban tett alapítványa indította el a Kazinczyról elnevezett versenyt, amely az eltelt öt évtized során országos mozgalommá vált. Idén a verseny megyei döntőjében, gimnáziumi kategóriában Magyar Boglárka (12. A) 1. helyezést, Bánszky Dániel (10.B) 4. helyezést ért el. Felkészítő tanáruk: Mikó Gyöngyi. Boglárka bejutott az országos döntőbe, amelyet április végén Győrben rendeznek majd. Gratulálunk és sok sikert kívánunk a győri versenyen!
 
A VPG 50. éves jubileumi hangversenyére
MEGHÍVÓ
a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium
ének-zene tagozatának
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

Találatok 37 - 48 / 56
PageRank Kereső optimalizálás