Elérhetőségünk

Nyíregyházi
Vasvári Pál Gimnázium
OM azonosító: 033654
4400 Nyíregyháza
Kiss Ernő utca 8.
Tel: 42/311-920
e-mail: nyhvpg[ ]gmail.com

   Fenntartó:

Nyíregyházi Tankerületi Központ
4400 Nyíregyháza
Sóstói út 31/b.
Tel.:42/795-315
e-m
ail: nyiregyhaza[ ]kk.gov.hu

Térkép

"Vasvári Pál Gimnáziumért" Alapítvány

 

A befizetett adó 1%-ával kérjük, támogassák iskolánk alapítványát

"Vasvári Pál Gimnáziumért" Alapítvány adószáma: 18790122-1-15

Köszönjük! 

Vasvári Diáksport Egyesület

  A Vasvári Diáksport 
Egyesület adószáma:
18807778-1-15
Köszönjük a támogatásokat! 

Euroexam International

No Para Egyesület

Digitális Témahét

Fenntarthatósági Témahét 2018

Hírek
Térítésmentes angol órák
 
Aktuális Euroexam vizsgák

Az Euroexam megnyitotta új vizsgacentrumát Nyíregyházán az Országzászló téren a TIT-ben, tehát nem kell Kisvárdára vagy Debrecenbe utazni nyelvvizsgázni. Személyes és online jelentkezés esetén is már a soron következő vizsga helyszíneként meg lehet jelölni Nyíregyházát. Mindenkinek sikeres nyelvvizsgázást kívánunk! 

Aktuális Euroexam vizsgaidőpontok B2 szinten:

Vizsga időpontja

Jelentkezési és
befizetési határidő

Eredmény-
hirdetés

2018. október 27.

2018. október 05.

2018. november 26.

Aktuális vizsgaidőpontok C1 szinten:

2018. október 27.

2018. október 05.

2018. november 26.

A nyelvvizsgával kapcsolatos alapinformációkért keresd fel az Euroexam honlapját: http://www.euroexam.org/

Sikeres vizsgázást kívánunk minden tanulónknak!

 
Nekrológ

 

 

Csend és döbbenet. Felfoghatatlan. Felfoghatatlan a tény, hogy egy olyan ember, aki egész életében a sportnak és sportosan, egészségesen élt, egyszer csak nincs többé.

Ha valaki a megyében, az országban meghallja a Szalka Géza nevet, egészen biztosan a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnáziummal és a gimnázium számos nagyszerű sportolójával kapcsolja össze a nevét.

Számunkra, vasváris diákok és felnőttek számára a Szalka Géza név egyet jelent mindenki „Géza bácsijával,” a remek tesi tanárral, a remek szakemberrel, és a nagybetűs Emberrel, aki mindenkivel kedves, mindenkivel beszélget, mindenki iránt érdeklődik, aki mindig életvidám, aki nagyon jó kolléga, aki nagyon jó barát, aki tele van tervekkel a jövőt illetően.

1975 óta volt tagja a vasváris tantestületnek, alapítója volt az akkor induló testnevelés tagozatnak. Az új tagozat beindítása izgalmas szakmai feladatot és tág perspektívát kínált, így szívesen vállalta a testnevelő tanári állást a Vasváriban. Az eltelt évtizedek alatt sikeres atléták százai, talán ezrei kerültek ki a kezei alól, nehéz lenne az országos és nemzetközi hírű sportolók nevét mind felsorolni, ha egyáltalán lehetséges.

A 90-es évtizedben tett néhány éves kitérőt, amikor az 1993-ban megalakult Városi Sportiskola igazgatójaként tevékenykedett 2000-ig, de a szíve csak visszahozta a Vasváriba.

Szakmai munkáját számos magas szintű elismeréssel honorálták. Több országos díjat kapott az atlétikai utánpótlás neveléséért, a magyar diáksportért, a nyíregyházi diáksport színvonalának emeléséért. 2015-ben a Magyar Atlétikai Szövetség a Magyar Utánpótlásért címet adományozta Géza bácsinak.

2008-ig, nyugdíjba vonulásáig volt kollégánk, de kapcsolata az iskolával továbbra sem szakadt meg, hisz ezután is edzője volt a vasváris atléták nagy részének. Ezután is része volt a Vasvárinak, napi szinten érdeklődött az iskola dolgairól és szurkolt kívülről is, hogy a „kis Vasvári” előrébb és előrébb jusson.

Bármilyen iskolai szintű, sporttal kapcsolatos, vagy baráti összejövetelre, rendezvényre került sor, Ő volt a lelke mindegyiknek, hisz a sport mellett nagyon szerette a zenét, nagyon szeretett táncolni, anekdotázni.

Hatalmas űrt hagy maga után elsősorban a családjában, akikről a legnagyobb szeretet és büszkeség hangján beszélt mindig.

De üresek lesznek ezután a stadionok, a lelátók, a teniszpályák is, és nagyon üres lesz a vasváris tornaterem, a tesi tanári is.

Géza bácsi! Nekünk is nagyon fogsz hiányozni!

Nyugodj békében, legyen álmod szép!

 
Elhunyt a legendás atléta edző - Szalka Géza váratlanul hagyott itt bennünket

2018.08.04.

 Számos bajnok nevelkedett a kezei alatt. 

Három évvel ezelőtt az egyik legrangosabb elismerést vehette át Szalka Géza. A Vasvári Pál Gimnázium testenvelőjének, a legendás atléta edzőnek a Magyar Utánpótlásért címet adományozta a Magyar Atlétikai Szövetség. Nem érdemtelenül. 

Szalka Géza a nagykállói Budai Nagy Antal gimnazistájaként került közelebbi kapcsolatba a sporttal, majd a Testnevelési Főiskolán végzett. Bár a kosárlabda is nagyon közel állt hozzá, az atlétika volt az igazi szerelme. A Vaspári Pál Gimnázium sporttagozatának indításánál is ott volt, majd sorban nyerték a bajnoki címeket. Több klasszis nevelkedett a kezei alatt, Pálóczi Gyula, Szenczi Erika, Molnár Tamás, Vasvári Sándor, Vas László, Rakonczai Beáta, de sorolhatnánk még a neveket. A Nyíregyházi Sportcentrum edzőjeként folyamatosan dolgozott és az elmúlt időszakban is több tehetséges versenyző felkészülését irányította. Nem volt a Városi Stadionban olyan atlétikai verseny melyen ne lett volna ott. Ha kellett időt mért, a rajtnál vagy a célnál felügyelte, hogy minden rendben legyen. Közben pedig mindenkihez volt egy-két kedves szava. Bár a sport töltötte ki a mindennapjait, nagyon családcentrikus volt, unokáiról mindig büszkén mesélt. Egészségesen élt, ahová csak lehetett, kerékpárral ment. 

Aztán szombaton délután érkezett a döbbenetes hir, hogy itt hagyott bennünket. Szalka Géza 71 éves volt. Géza bácsi, nyugodj békében, nagyon fogsz hiányozni...

Dankó L. 

Forrás: nyiregyhaza.hu  

 
Apáczai Csere János-díjat kapott egy nyíregyházi pedagógus

Apáczai Csere János-díjat kapott az oktatási-nevelési területen végzett kiemelkedő munkájáért Mikó Gyöngyi, a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium pedagógusa.

A miniszteri elismerés az egyik legrangosabb kitüntetés, amit egy pedagógus kaphat. Kitüntetéséről 35 perc című műsorunkban kérdeztük.

A tanárnő elmondta: Amikor megkaptam az e-mailt az Emberi Erőforrások Minisztériumából azt hittem, hogy rossz helyre küldték, nagyon meglepődtem, hogy én, egyszerű – mondjam úgy hogy mezei középiskolai tanárként ilyen magasrangú elismerést kaphatok, és aztán azonnal telefonáltam igazgatónőnek, hogy biztosan rossz helyre érkezett az e-mailt, és ő nagyon boldogan mondta az ellenkezőjét, hogy nem úgy történt, hanem igenis az iskolavezetés javaslatára, felterjesztésére kaphattam meg a díjat. 

Forrás: http://kolcseytv.hu/34431-2/

 

 
Röplabda Világjátékon vett részt a vasváris leány röplabda csapat

Június 2-án szombaton reggel indultunk Nyíregyházáról Brnoba, Csehországba 9 napig egy nagyszerű helyen a Hotel Santonban szálltunk meg. Az ellátás, az ételek, az idegenvezetés és a környék is nagyon jó volt.A városnézés során jártunk kastélyban ahol festhettünk,ijászkodhattunk valamint egy dómban és sok más helyen.

Összesen 7 meccset játszottunk Chilével, Olaszországgal, Görögországgal, Izraellel, Ausztriával, Hollandiával és Szlovéniával. A csapatunk a 32 országból végül a 19. helyen végzett.

Ez az utazás egy hatalmas élmény volt számunkra, nagyon jól éreztük magunkat. Köszönjük, hogy részt vehettünk benne.

Simon Nelli

  

 
Vasváris tanár nyert a moszkvai versenyen

Vasváris tanár nyert a moszkvai versenyen

2018.06.10.
Gratulálunk Viraszkó Szilviának!

Kihirdették az eredményét a 18. Nemzetközi Puskin versenynek, amelyet Moszkvában írtak ki orosztanárok számára.

50 dolgozatot értékeltek sikeresnek, köztük Viraszkó Szilviáét, a Vasvári Pál Gimnázium tanárát, a verseny történetében Magyarországról elsőként.

Forrás: hellonyiregyhaza.hu 

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

Találatok 25 - 36 / 62
PageRank Kereső optimalizálás