Elérhetőségünk

Nyíregyházi
Vasvári Pál Gimnázium
OM azonosító: 033654
4400 Nyíregyháza
Kiss Ernő utca 8.
Tel: 42/311-920
e-mail: nyhvpg[ ]gmail.com

  Fenntartó: 

Nyíregyházi Tankerületi Központ
4400 Nyíregyháza
Sóstói út 31/b.
Tel.:42/795-315
e-m
ail: nyiregyhaza[ ]kk.gov.hu

Térkép

"Vasvári Pál Gimnáziumért" Alapítvány

 

A befizetett adó 1%-ával kérjük, támogassák iskolánk alapítványát

"Vasvári Pál Gimnáziumért" Alapítvány adószáma: 18790122-1-15

Köszönjük! 

Vasvári Diáksport Egyesület

  A Vasvári Diáksport 
Egyesület adószáma:
18807778-1-15
Köszönjük a támogatásokat! 

Euroexam online jelentkezés

Digitális Témahét

No Para Egyesület

VSzK
Karácsonyi koncert a Vasváriban
Szívet melengető karácsonyi dallamokkal és versekkel zárták a 2017-es évet a hagyományos karácsonyi koncerten a Vasvári Pál Gimnázium ének -zene tagozatos diákjai és a Vasváris Színjátszó Kör tagjai, ezzel kívánva mindenkinek békés és áldott karácsonyi ünnepeket. A műsort összeállították: Puskás Bernadett és Mikó Gyöngyi tanárnők
További képek a galériában itt.   
 
Szaloncukor című előadás a Vasváriban
Dragomán György Cukor című novellájából színpadra állította Tarné Pásztor Nikoletta tanárnő
  További képek a galériában itt.
 
Karácsony a Szivárvány Idősek Otthonában

Szívet melengető, a régi karácsonyi emlékeket felidéző, színvonalas zenés-irodalmi műsort adtak elő az ének-zene tagozatos diákok és a Vasváris Színjátszó Kör tagjai Sóstón, így kívánva kellemes ünnepeket az intézmény minden dolgozójának és lakójának.

  

További képek a galériában itt

 
Vasvárisok a Thália kedvence vetélkedőn

Ötödik alkalommal rendezték meg a középiskolások körében népszerű THALIA KEDVENCE vetélkedőt, amelyen a Vasváris Színjátszó Kör csapata 3. helyezést ért el. A diákokat mentorok segítették – a Móricz Zsigmond Színház három színésze, Fridrik Noémi, Horváth Sebestyén Sándor és Martinkovics Máté, valamint Zentai Edit a Sunshine FM műsorvezetője és Dér Vivien, a Nyíregyházi Televízió szerkesztő-riportere koordinálta a fiatalokat. A feladatok érdekesek voltak és improvizálásra épültek: szerepe volt a bűvös széknek, amin ülve hazugságból igazságba váltott a diák, eljátszották az újságból kiválasztott cikket, vagy szinkronizálni kellett egy lenémított filmjelenetet.

Gratulálunk a csapatnak, amelynek tagjai voltak: Magyar Boglárka, Magyar Eszter, Vincze Bálint és Szitár Bence!

 

 
Emlékezés 56 hőseire a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnáziumban

1956 a mi forradalmunk volt, hétköznapi magyar emberek forradalma, akik nem szeretik, ha sokáig elnyomás alatt tarják őket. A nyíregyházi 56-os forradalmárok is ilyen honfitársaink voltak, orvosok, mérnökök, katonák, vasutasok, tanárok, diákok és sorolhatnám még …

 Az előadás után a gimnázium diákújságírói készítettek riportot a hozzátartozókkal, amely hamarosan megjelenik a Momentán  c. iskolaújságban.

Terveinknek megfelelően, a következő években szeretnénk még feldolgozni az akkori eseményeket. Úgy gondoljuk, hogy a forradalom résztvevői itt vannak velünk, amíg emlékezünk rájuk.

  Mi, a Vasváris Színjátszó Kör tagjai tavaly elhatároztuk, hogy a helyi emberek sorsán keresztül emlékezünk az akkori eseményekre. Az elmúlt évben már helytörténeti kutatások alapján készítettük el  emlékműsorunkat Rácz Istvánról, aki magyar-francia szakos tanár volt a Vasvári Pál Gimnáziumban és Dandos Gyuláról, aki a Kossuth Gimnázium diákjaként vezette az akkori fiatalokat. 

A 2017-es előadásunk előtt sikerült felvennünk a kapcsolatot Rácz István tanár úr még ma is élő gyermekeivel és rokonaival.

Személyes találkozás és beszélgetés után készítettük el az előadássorozat második részét. Hogy a diákok is jobban tudjanak azonosulni az akkori hősökkel, nem hagyhattuk ki a darabból Dandos Gyula diákvezért sem, aki úgy tekintett a tanár úrra, mintha az édesapja lenne, hiszen Gyula korán elveszítette a szüleit. Az előadásunkra meghívtuk az élő hozzátartozókat, akik elfogadták a meghívást, és meghatódva nézték végig az édesapjukról szóló emlékezést. 

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

Találatok 10 - 18 / 34
PageRank Kereső optimalizálás